Skevt

Jag mår illa över händelsen i Norge. Främst på ön. Minst 84 pers döda!!! Förstår ni?! Och sättet han gjort det på. Alltså.. Jag har inte ens ord för det. Det är så vidrigt. Lockat på ungdomarna och sen bara skjutit alla. Alla han såg. Unga människor!!! Hur kan man? För att de har en politisk åsikt han inte håller med om?! Fy fan säger jag bara. Fy fan. Mår illa.

21 år i fängelse kan han få. Det var max i detta fall. 21 år när man tagit död på runt 100 pers. Hur är det möjligt? Han är runt 50 när han kommer ut...Halva livet kvar. Helt sinnessjukt att han får så lite.. Det är ju nåt fel på straffen i så fall, alldeles för låga. Hoppas han får det förjävligt där inne iaf. Och när han kommer ut.

Kommentarer
Postat av: Anonym

det va inte max. Han kan dömas till förvaring och efter cirka 21 år kan han söka om ny prövning. Då kan "förvaringen" antigen upphöra eller utökas med fem år. Sedan efter de fem åren får han en ny prövning, som också kan leda till fem ytterligare år. Så teoretiskt sätt kan han enligt norsk lag sitta instängd hela livet.

2011-07-24 @ 00:09:32
Postat av: Emma

sv: jaså där ser man! Tack för infon! :) skönt att veta, för 21 år är för tok för lite!!

2011-07-25 @ 11:45:23
URL: http://evdahlin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0