Jag är för monarkin!

Kan förresten skriva nu när kronprinsessans bröllop äger rum att jag är för monarkin. Det för det svenska folket tillsammans, vi får en samhörighet vid tillfällen som dessa, och det behövs. Vi får även publicitet över hela världen, och det behöver vi också. Vi behöver få världens blickar på oss ibland, och det kan monarkin ge i och med dessa tillställningar. Sedan att mycket skattepengar går till kungahuset kan anses vara fel. Men om man skulle ta bort monarkin så skulle kungen ersättas med någon annan som "tar" skattepengarna. Istället för att pengarna går till kungens båt hade de då gått till någon annans flygplan eller liknande. Jag tror inte de skulle gå till skolan eller vården för det, aldrig. Det kommer alltid finnas någon som "tar" pengarna, och folk kommer alltid klaga på denne person. Sedan får man även ha i åtanke att vårt kungahus kostar endast 14kr/år för en svensk medborgare. Är det verkligen att "ta alla våra skattepengar"?

Vi behöver någon som representerar vårt land på ett sätt som inte är politiskt. Statsministern får för mycket makt om även denne ska ta över kungamakten, så det tycker jag inte heller fungerar. Vi behöver en mänsklig symbol för Sverige, en som klipper band och skapar händelser i Sverige vid bröllop, kröningar och dylikt. En som inte debatterar om hur landet ska styras, utan som faktiskt bara lever i landet och representerar oss formellt. Att vårt högsta ämbete går i arv gör även att denne uppfostras i tidig ålder till att styra vårt land, och de blir därför mycket duktiga på det. Kungarna i historien har fört vårt land framåt, och kan även göra det nu.

Hela kungafamiljen påverkar Sverige positivt. De sätter Sverige och svenska produkter på kartan och de ger Sverige en publicitet som är oerhört viktig. Bröllopet tycker många "bara kostar en massa pengar.." och visst gör det. Men Sverige tar även in stora mängder pengar tack vare bröllopet i form av resor, turism och souvenirer. Det handlar om miljarder. Vi kommer vinna på det på ett eller annat sätt, det tror jag. Som moderaterna säger: Se bröllopet som en investering i Sveriges varumärke

Måste även säga: alla ni 08:or som klagar på att trafiken är avstängd under denna dag får fanimej ta tummen ur och gå en dag. Det är sorgligt att höra hur folk klagar på att man inte får ta bil och bussar inte går. Herregud, ni har väl ben?

Heja monarkin!
Jag är stolt över att bo i Västergötland, där prins Daniel nu är hertig!


(Hahaha, jag är inte så duktig på att göra egna bilder, så ni får ta den med en nypa salt..)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0